Departament de Música de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs
@musicaiescc

Timbre març (2016)

Al mes de març escoltarem entre classe i classe el fragment inicial del Rondó del Concert per a Clarinet i orquestra  en La Major K. 622 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).
Mozart el va compondre entre el 28 de setembre i el 7 d'octubre de 1791, i el va dedicar a l'atenció d'Anton Stadler, un clarinetista virtuós que Mozart apreciava molt i que era membre de la mateixa lògia maçònica.
Segons una carta que Mozart, unes vuit setmanes abans de la seua mort, va escriure a la seua dona, se sap que el Rondó va ser acabat el 7 d'octubre de 1791. Mozart va precisar que l'havia escrit per a un clarinet especial amb un registre més greu que Stadler havia inventat uns tres anys abans amb la col·laboració de Theodore Lotz. Aquest instrument, no és com el clarinet baix actual, ja que tenia les característiques del clarinet de l'època amb un registre més greu similar al del corno di basseto.
Mozart havia escrit el seu concert tenint en compte les particularitats d'aquest instrument: per això té un registre que arriba fins al do greu mentre que el clarinet en si bemoll habitual té en un mi la nota més greu.
Podeu escoltar el moviment complet ací: 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.