Departament de Música de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs
@musicaiescc

Timbre novembre (2015)

Al mes de novembre escoltarem entre classe i classe un fragment de l’ària Va tacito e nascosto de Giulio Cesare in Egitto de G.F. Händel (1685-1759)
Giulio Cesare in Egitto es considera l’òpera més elaborada i difosa de Händel. La seua instrumentació és d'una factura notable.
Per resumir breument l'argument direm que Juli César ha guanyat l'enemic Pompeu, i arriba a Alexandria on el poble egipci l'aclama. Es reuneix amb Cornèlia, esposa de Pompeu i amb el seu fill. El dictador vol reconciliar-se, però un confident de Ptolemeu, rei d'Egipte, li lliura el cap de Pompeu. Això disgusta a Juli Cèsar, que no desitjava la seua mort. Ptolemeu desitjava amb aquest gest aconseguir el suport de Juli César contra la seua germana Cleòpatra, però és tot al contrari. Finalment s'impedeix que Ptolemeu ajusticie a la seua germana i Cleòpatra és coronada reina.
L'ària Va tacito e Nascosto es troba en l'acte I. És una ària del personatge principal, Juli César. Aquest paper es va escriure inicialment per una veu de castrato; i actualment es canta en les tessitures de contratenor, mezzosoprano i baix-baríton.
Podeu escoltar l'ària completa ací:

3 comentaris

  1. Gran elección para este mes, una obra vocal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pregunta: esta obra es la misma que Giulio Cesare, sin Egipto, o son dos distintas?

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.