Departament de Música de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs
@musicaiescc

Madrid MusicalEls dies 24 i 25 de març,  alumnes de l’assignatura de Música de 4t d’ESO del nostre IES  i de l’IES La Vereda de La Pobla de Vallbona, acompanyats pel professorat dels departaments de Música respectius, hem realitzat una visita cultural a Madrid.
L’activitat s’emmarca dintre de Musiquem l’IES,  Projecte d'innovació per a la lluita contra el fracàs escolar a través d'activitats de promoció de la música (DOCV 2/9/2014). 
Aquest projecte presenta diverses activitats d’aprenentatge virtuals que l’alumnat d’ambdós IES realitza fent ús d’eines Web 2.0.  Un dels objectius que pretén aconseguir el viatge a Madrid és el de la “desvirtualització” dels companys amb els quals s’ha estat treballant durant el curs. Aquest objectiu ja es va començar a treballar a l’anterior activitat conjunta al Museu de les Ciències, realitzada l’11 de febrer,  però ha sigut a Madrid on l’hem pogut acomplir.
La vesprada del primer dia d'estança a Madrid visitàrem el Museu Arqueològic Nacional, al qual els/les alumnes pogueren gaudir de la interessantíssima col·lecció de peces arqueològiques exposades en unes sales recentment remodelades. A la nit assistírem al musical «Priscilla, la reina del desierto», al teatre Nuevo Alcalá. L’assistència al musical ha estat l’activitat més important d’aquest viatge.  L'alumnat ha pogut gaudir d’un repertori musical ampli, relacionat amb els continguts de l'assignatura, i que va des d’una ària d’òpera fins a música Disco, Pop i inclús Country.  Tot això amb una espectacular posada en escena, música en directe i unes magnífiques veus que fan aquest espectacle molt recomanable.  La història d’amistat i superació representada al musical serveix d’excusa per tractar temes com l’acceptació personal, la tolerància, la integració i l’homofòbia, temes tots d'absoluta actualitat.
El segon dia el vàrem dedicar a visitar el Teatre Reial, una interessant visita on, acompanyats per una excepcional guia, vàrem recórrer la sala principal i diferents estances del Teatre, aprenent aspectes relacionats amb la història del teatre, la història de l'òpera o l'acústica i la seua importància als auditoris. La resta del dia el dedicàrem  a passejar per llocs emblemàtics de Madrid com el parc del Retiro, la Puerta del Sol, la Plaça Major, Gran vía...
Els/Les alumnes han valorat molt positivament les activitats realitzades.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.