Departament de Música de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs
@musicaiescc

Taller Soundcool

Dimecres 11 de febrer hem assistit, amb l'alumnat de Música de 4t d'ESO, al taller «Telecochip de Soundcool» celebrat al Museu de les Ciències Príncep Felip. Soundcool és un projecte d'investigació de la Universitat Politècnica de València dissenyat per a potenciar la creació musical col·laborativa als centres educatius. El sistema Soundcool permet la manipulació sonora mitjançant dispositius mòbils que es transformen en potents controladors que gestionen el sistema implementat en un ordinador. Les infinites combinacions que ofereix, transformen l'aula en una potent orquestra del s. XXI que permet la combinació de diferents llenguatges artístics. 
Aquesta activitat ens permetrà fer ús de les tauletes i els mòbils a l'aula de música, sumant-nos així al BYOD (Bring Your Own Device). Aquesta pràctica nascuda a les empreses, té també aplicació al món educatiu. Es tracta de complementar els recursos escolars mitjançant l'ús de la tecnologia digital de la qual disposa l'alumnat, amb la qual cosa es fomenta també l'ús responsable dels dispositius personals emprats als processos d'aprenentatge. 
El taller ens ha donat una eina molt potent que pensem implementar en propers concerts a l'IES.
L'altre motiu de l'assistència al taller va ser la desvirtualització dels companys de l'IES La Vereda de la Pobla de Vallbona. Des del curs passat, els departaments de Música d'ambdós IES estem duent a terme una experiència col·laborativa amb l'alumnat de Música de 4t d'ESO. Es tracta de la realització de treballs grupals trimestrals per als quals es formen grups amb alumnes dels dos centres. Per a la realització dels treballs, l'alumnat utilitza eines Web 2.0 com Google Drive, Hangout, Prezi, Glogster... que els permeten col·laborar, tant de manera síncrona com asíncrona. Aquest taller és la primera de les activitats on els alumnes coincideixen físicament. Per tant, ens ha servit per trencar el gel i ens ha proporcionat eixe contacte físic que la tecnologia no pot suplir.
L'alumnat valora positivament el taller, encara que la seua durada els va resultar insuficient.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.