dissabte, 1 de febrer del 2020

Timbre febrer (2020)

Per a Elisa és una bagatel·la per a piano sol, composta en la menor per Beethoven. És una de les obres més conegudes del compositor. La peça va ser publicada per primera vegada en 1867 en una transcripció de Ludwig Nohl, suposadament basada en un manuscrit autògraf de l'existència del qual no existeix cap prova.
El musicòleg i pianista Lucca Chiantore ha demostrat en la seua monografia Beethoven al piano (Barcelona, 2010) que existeixen proves suficients per a afirmar que Beethoven no va ser qui va donar la forma definitiva a aquesta obra, i que Ludwig Nohl es va basar, en realitat, en els esbossos del conegut manuscrit 116 de la Beethoven Haus.
 La bagatel·la és una composició musical àgil i curta, sense més pretensions, originària del moviment romàntic i generalment de caràcter "melós". La seua forma sol ser A-B-A, amb coda final. Les bagatel·les s’escriuen, generalment, per a piano sol.
Podeu escoltar-la ací:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Timbre març (2020)

Al mes de març escoltarem dos fragments de l' Ouverture en Do de Marianne von Martines (1744-1812).  Marianne von Martines fou una...