diumenge, 3 de novembre del 2019

Timbre novembre (2019)


En novembre escoltarem a la megafonia del centre un fragment inicial de la Badinerie de la Suite orquestral n. 2 BWV 1067 per a flauta i cordes de J.S. Bach (1685-1750).
La suite és una composició musical instrumental que consta d'un nombre indeterminat de moviments cadascun dels quals, tradicionalment, es basa en un ritme de dansa. Els diferents moviments es troben en la mateixa tonalitat (es podia canviar de tònica major a menor o a l'inrevés) i contrasten en ritme i caràcter. El nom de suite, precisament es deu a ser un conjunt de fragments o peces que sonen uns darrere dels altres, com una successió.


La Badinerie o badinage és una dansa breu i molt viva. Pren el seu nom del verb francès badiner (fer broma).  El terme va començar a usar-se a causa de la inclusió d'aquesta dansa com un dels moviments de la suite barroca, en veure’s com una peça breu, juganera i alegre.

Aquest fragment va sonar al timbre de l’IES entre maig de 2011 i maig de 2012.

Podeu escoltar-la completa al següent vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Timbre març (2020)

Al mes de març escoltarem dos fragments de l' Ouverture en Do de Marianne von Martines (1744-1812).  Marianne von Martines fou una...