dijous, 28 de febrer del 2019

Timbre març (2019)

Al mes de març escoltarem 3 fragments del Children's Carnival op. 25 d'Amy Beach:
  • Promenade
  • Pantalon
  • Harlequin 
Amy Beach estudia piano amb sa mare, Clara Imogene Marcy Cheney, convertint-se ràpidament en una nena-prodigi de l'instrument, que fa el seu primer recital als 7 anys.
 El 1875 la seua família es trasllada a Boston. Allà estudiarà harmonia, contrapunt i composició. Deu anys després debuta amb una de les orquestres més importants dels EUA, la Simfònica de Boston.
Casada amb el Dr. Henry Beach, limita les seues aparicions públiques, dedicant-se gairebé en exclusiva a la composició. Autora pionera - és la primera americana a compondre una simfonia- va aconseguir obrir les portes de les societats musicals de l'època a les moltes dones que al segle XX desitjaven veure interpretades les seues obres. El seu estil, no alié a les influències de Wagner, Brahms i Debussy, s'enriqueix amb el folklore americà i amb el seu talent per ideació de melodies.
Després de la mort del seu marit en 1910, reprén la seua carrera interpretativa amb una gira que comença a Alemanya i per la qual es dóna a conéixer com a intèrpret i compositora per Centreeuropa, tornant als EUA en 1914, per dedicar-se amb èxit a la seua carrera de pianista i compositora. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Timbre març (2020)

Al mes de març escoltarem dos fragments de l' Ouverture en Do de Marianne von Martines (1744-1812).  Marianne von Martines fou una...